Hlavní obsah

Policie u Nového Jičína zastřelila zloděje

Právo, Novinky, ČTK, hon, pno
NOVÝ JIČÍN
Aktualizováno

Policisté v noci na pondělí nedaleko čerpací stanice v Libhošti u Nového Jičína zastřelili muže, kterého podezírali z krádeží. Informoval o tom mluvčí severomoravské policie Milan Klézl s tím, že použití služební zbraně si vyžádala situace. Případ vyšetřuje inspekce ministra vnitra.

Článek

Policisté ze zásahové jednotky na místě zasahovali proti třem pachatelům, kteří se pohybovali v kradeném vozidle. Policie je označila za nebezpečné.

"Jeden z podezřelých, 24letý muž z Havířova, byl zasažen do levého boku. Na místo bylo okamžitě přivolaná lékařská pomoc, při převozu do nemocnice však vážně zraněný muž zemřel,“ řekl Klézl.

Dvaadvacetiletý bratr zastřeleného muže byl na místě zadržen, třetímu pachateli se podařilo utéct. "Okamžitě byla vyhlášena pátrací akce, ve které byl využit i policejní vrtulník, který byl v předem připraveném zásahu rovněž nasazen,“ dodal.

Kriminalisté provedli zásah kolem druhé hodiny ráno v rámci dlouhodobé akce s názvem Kvádr. Muži jsou podezřelí ze série tří desítek případů vyloupení čerpacích stanic a další trestné činnosti.

"Na případu se stále intenzivně pracuje, věc si na místě převzala Inspekce ministra vnitra k objektivnímu prošetření celé záležitosti," uzavřel Klézl.

"Vzhledem k tomu, že celé šetření případu je na počátku, bližší informace nebudeme sdělovat," uvedla mluvčí inspekce Martina Lídlová.

Další případy, kdy policie zastřelila člověka

25. března 2004 - Policista v Psárech u Prahy zastřelil prchajícího zloděje, který se vloupal do jednoho z domů. Po příjezdu přivolané policejní hlídky začal lupič utíkat, pronásledován jedním z policistů.

4. dubna 2004 - Zásahová jednotka zastřelila u hypermarketu v Trmicích na Ústecku muže, kterého měla zatknout na žádost Národní protidrogové centrály. Dva policisté byli zraněni.

15. dubna 2004 - Policisté v brněnské městské části Slatina použili zbraň proti cizinci, který ujížděl v noci ve voze Audi před policejní hlídkou. Střely muže smrtelně zranily, zemřel v autě na dálničním přivaděči.

10. dubna 2005 - Policejní hlídka zastřelila poblíž Vřesové na Sokolovsku muže, který ukradl terénní automobil. Řidič při pronásledování najížděl na policisty a bránil jim v předjetí.

2. září 2005 - V Rokycanově ulici v Praze 3 byl zastřelen dvaadvacetiletý Ukrajinec. Policejní hlídka, přivolaná jednou z obyvatelek domu, vnikla do bytu, kde se prý jednomu z policistů někdo pokusil vytrhnout zbraň, přičemž vyšel výstřel.

10. června 2007 - Policisté zastřelili v Litoměřické ulici v Praze 9 muže, který tam údajně přepadl ženu. Před střelbou zranil dva strážníky, kterým sebral pistoli a tonfu.

12. ledna 2008 - V centru Prahy se při útěku před policejní hlídkou zastřelil dvaatřicetiletý muž. Policisté ho předtím postřelili do nohy. Pronásledovaným byl lupič, který přepadal v hlavním městě banky.

Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám