Hlavní obsah

Zabil muže kladivem, pak na sebe přivolal policisty

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Případ vraždy vyšetřují od sobotního večera kriminalisté na severu Moravy. Třiadvacetiletý muž z Nového Jičína - Libhoště policistům nahlásil na tísňovou linku, že rozbil doma kladivem hlavu muži, který přišel za jeho otcem. Opilý útočník skončil v policejní cele.

Článek

Policisté se o události dozvěděli od volajícího útočníka před desátou hodinou večer. Hlídka na místě zjistila, že mrtvým je 55letý muž, který přišel na návštěvu otce útočníka. „Policisté muže zadrželi a převezli do cely. Orientační dechovou zkouškou mu naměřili 2,6 promile alkoholu,“ řekl Milan Klézl ze severomoravské policie.

Přivolaný lékař už napadenému muži, pocházejícímu také z Libhoště, nedokázal pomoci. Zemřel v důsledku několika úderů tupým předmětem do hlavy. Kriminalisté na místě našli i kladivo, které vrah nejspíš použil.

Z dosavadního šetření vyplývá, že k útoku došlo po předchozí slovní rozepři mezi oběma muži. "Policisté případ vyšetřují pro trestný čin vraždy, za což útočníkovi hrozí až patnáctileté vězení,“ doplnil Klézl.

Reklama

Výběr článků

Načítám