Hlavní obsah

Kolony aut bránily záchranářům dostat se k těžké nehodě

Novinky, pno
PRAHA

V Cínovecké ulici v Praze - Ďáblicích se ve středu odpoledne stala vážná dopravní nehoda. Osobní automobil Škoda Octavia zezadu narazil do návěsu kamiónu. Řidič utrpěl vážná zranění. Záchranáři se cestou k nehodě zdrželi, nemohli se k ní kvůli kolonám dostat.

Článek

Hasiči byli o neštěstí informováni devatenáct minut po druhé hodině odpoledne. Na místo ihned vyrazily profesionální jednotky z Holešovic a Strašnic i s vyprošťovacím jeřábem. Cestou však jednotlivé složky záchranářů narazily na kolony vozidel, ve kterých řidiči nenechali prostor pro průjezd záchranářů.

:. Hasiči se prodírají kolonami vozidel k nehodě.

"Bohužel, množí řidiči vozů v koloně za dopravní nehodou opět zapomněli na povinnost ponechání volného pruhu pro průjezd záchranářů. Každá ze zasahujících záchranářských složek, která k nehodě postupně dojížděla, se vždy setkala se zataraseným průjezdem,“ vyjádřili se pražští hasiči k situaci na svých internetových stránkách.

:. Záchranáři ošetřují řidiče vyproštěného z osobního vozu.

Ve zdemolovaném osobním vozidle, které skončilo z velké části napasováno pod návěsem kamiónu, zůstal zraněný řidič.

:. Nosítka připravená pro ošetřeného řidiče.

Po nezbytném zdravotním zajištění záchranáři museli hasiči muže z vraku vystříhat pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Vozidlo pak vyprostili z pod kamiónu.

:. Z osobního vozu toho moc nezůstalo.

Všechna foto HZS Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám