Hlavní obsah

Za zneužití vlastní dcery dostal 8,5 roku vězení

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Následujících osm a půl roku zřejmě stráví osmatřicetiletý M. B. z Pardubic ve vězení. Krajský soud v Hradci Králové ho uznal vinným z toho, že pohlavně zneužíval svou vlastní nezletilou dceru. Toho se měl dopouštět od jara 1999 do roku 2004.

Článek

O událostech v rodině se policie dozvěděla až poté, co dívka před rokem spolykala prášky a pokusila se o sebevraždu. Dnes sedmnáctiletá dívka, která se předtím styděla o prožitém utrpení hovořit, stále trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Pachatel poprvé svou dceru znásilnil v jejích devíti letech. „Byl opilý. Přišel za ní do pokoje, kde dívka spala a zde ji nejprve osahával, a poté znásilnil,“ uvedla státní zástupkyně Hana Flídrová.

To obžalovaný, který pracoval jako opravář obuvi, odmítl s tím, že dceru sice tehdy obtěžoval, ale nesnažil se do ní vniknout. Ohradil se také proti tvrzení, že dívku zneužíval do jejích čtrnácti let. Prý vypovídala pod vlivem jiné osoby.

„Nejspíš ji ovlivnil přítel bývalé manželky, ale nevím proč,“ tvrdil pachatel během procesu. Soud se však s jeho obhajobou neztotožnil a odsoudil ho jak za trestný čin pohlavního zneužívání, tak za znásilnění a trestný čin soulože mezi příbuznými.

Rozsudek není dosud pravomocný, neboť obě strany si ponechaly lhůtu na vyjádření. Státní zástupkyně Hana Flídrová přesto vyjádřila spokojenost. „Soud rozhodl v souladu s podanou obžalobou,“ uvedla po vynesení rozsudku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám