Hlavní obsah

Nepřipomínejte mým dětem trápení, žádá Mauerová

– BRNO • Aktualizováno

Klára Mauerová obviněná z týrání svých synů Ondřeje a Jakuba vyzvala média, aby chlapcům neustále nepřipomínala "hrůzy, které zažili". Prohlášení s žádostí poslala ČTK. Tvrdí v ní, že spekulace, které její synové dostávají z televize jim zamotávají hlavu. "Skutečnost je jiná," píše.

Článek

Mauerové vadí, že její syn se stále může vidět v televizi v záběru, kdy je nahý spoutaný v komoře. Do ní jej zřejmě zavírala sama Mauerová.

Mauerová uvedla, že děti nikdy nenatáčela. Vyjádřila se tak k podezření, že chlapci byli zneužíváni k natáčení pornografie. "Je mi hrozně líto, co se stalo a snažím se dělat vše proto, aby měli moji chlapci co největší naději žít opět krásný život a být od srdce šťastní. Stalo se mnoho nepochopitelného, ale chování médií je také nepochopitelné," uvedla.

Právě tato scéna z videochůvičky případ odstartovala. Záběry zahlédl soused Mauerových, který připojoval podobné zařízení a naladil se na frekvence z vedlejšího domu. Postupně bylo z týrání Ondřeje i Jakuba obviněno několik dalších lidí včetně tety dětí Kateřiny Mauerové a bratra Barbory Škrlové.

Sestra nesestra

Poté, co byla Škrlová v Norsku zadržena a policie ji dopravila zpět do ČR, se o případu znovu začalo mluvit. Její role v případu je nejasná. S rodinou žila jako třináctiletá Anička, ačkoliv ženě v té době bylo 32 let. Chlapci ji považovali za sestru. Není jasné, zda ji také někdo týral.

"Chlapci už vědí, že Barbora nebyla jejich sestra. Bylo to pro ně rozčarování, ale smiřují se s tím, i když jim to díky médiím připomínají znovu děti ve škole," uvedla vedoucí Klokánku Ditta Pokorná.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Také soudkyně Zdenka Mádrová, která rozhoduje o novém opatrovníkovi chlapců, ČTK minulý týden řekla, že se k případu nechce právě v zájmu dětí příliš vyjadřovat.

Také soudkyně Zdenka Mádrová, která rozhoduje o novém opatrovníkovi chlapců, ČTK minulý týden řekla, že se k případu nechce právě v zájmu dětí příliš vyjadřovat.

"Mediální publicita jim rozhodně neprospívá," poznamenala. Děti jsou zatím stále v Klokánku, o jejich svěření do péče usilují rodiče Kláry Mauerové i její bývalý manžel, otec chlapců. Ten k nim zatím na rozdíl od ostatních příbuzných může docházet na návštěvy. Zatím jedenkrát týdně, později snad častěji, ovšem pod dohledem pracovníků z Klokánku, doplnila Pokorná.

Reklama

Výběr článků

Načítám