Hlavní obsah

Muž nepřežil pád ze střechy

– TŘINEC
Právo, ab

Ze střechy rozestavěné haly v průmyslové zóně v Třinci spadl v úterý 34letý stavební dělník ze Slovenska. Přes veškeré úsilí dvou týmů záchranářů muž rozsáhlým vnitřním poraněním na místě podlehl. Právu to sdělil mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Článek

Upřesnil, že muž pracoval na střeše rozestavěné haly a zřejmě následkem prudkého poryvu větru se zřítil z výšky asi osmi metrů dovnitř haly na betonový podklad. To Právu potvrdil i mluvčí policie ve Frýdku-Místku Ivan Žurovec.

„Záchranná služba obdržela tísňovou výzvu o události ve 13 h, na místo byla okamžitě vyslána posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště v Třinci. Podle svědků muž krátce po pádu ještě dýchal, avšak při našem příjezdu již nejevil žádné známky života. Záchranáři proto zahájili resuscitaci, k pokusům o záchranu pacienta se po chvíli připojila i posádka vrtulníku letecké záchranné služby,“ popsal Humpl.

Dodal, že přes veškeré úsilí zdravotníků a čtyřicet minut trvající pokusy obnovit srdeční činnost postiženého muže, museli lékaři konstatovat smrt. Událost šetří policie. „Prošetřujeme, zda byly dodrženy všechny bezpečnostní předpisy,“ dodal Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám