Hlavní obsah

Řidič auta, z něhož byly ukradeny milióny, je ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Řidič pancéřové dodávky, kterou minulý týden nedaleko Sedmihorek u Turnova údajně přepadl neznámý pachatel a odcizil z ní desítky miliónů korun, je ve vazbě. V pondělí to uvedla televize Prima s tím, že soud o vazbě pro Milana Honycha rozhodl z obav, že by se mohl skrývat nebo mařit vyšetřování.

Článek

"Podezřelá osoba - jedná se o muže - byla nakonec rozhodnutím zdejšího soudu vzata do vazby. Je obava z toho, že by se mohl skrývat, případně nějakým způsobem mařit objasňování celé věci," řekl Primě soudce Okresního soudu v Hradci Králové Zdeněk Šulc.

Přepadené auto patřilo bezpečnostní agentuře Agency of Security Fenix, která se zatím k případu nevyjádřila.

Řidič byl obviněn, policie tají, z čeho

Prima uvedla, že policie ani státní zastupitelství nechtějí říci, z čeho řidiče obvinily. Není také jasná jeho role při zmizení peněz ani to, zda bude obviněn i druhý člen posádky přepadeného auta. "V této fázi vyšetřování bohužel nemůžeme podávat podrobnější informace," řekla Primě mluvčí královéhradecké policie Eva Marková.

Odcizené peníze policisté zatím nevypátrali. Prima uvedla, že podle dostupných informací si přepadená agentura od Nového roku zvedla pojistku, takže krádež desítek miliónů korun by měla zaplatit pojišťovna.

Lupič zřejmě získal 75 miliónů

Vůz jel z Hradce Králové do Liberce. Pachatel ho prý přepadl ve chvíli, kdy zastavilo, protože jeden z mužů dvoučlenné posádky si odskočil do nedalekého křoví na záchod. Mezitím na druhého člena posádky údajně zaútočil ozbrojený pachatel - muž mu peníze vydal a lupič z místa odjel. Pravděpodobně získal 75 miliónů korun. Policisté ani bezpečnostní agentura však nezveřejnily, kolik peněz přesně zmizelo.

Kriminalisté prověřovali mimo jiné to, zda loupež nebyla fingovaná nebo jestli nešlo o krádež. Mezi vyšetřovací verze rovněž patřilo to, že posádka vozu pachatele znala, i to, že se loupežné přepadení stalo jinde než u Turnova.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám