Hlavní obsah

Dvouměsíční dítě nezemřelo náhodou, potvrdila pitva

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO/MIKULČICE

Až pětadvacet let za mřížemi může strávit třiadvacetiletý Martin Nešpor z Moravské Nové Vsi na Břeclavsku. Policie překvalifikovala úmrtí jeho dvouměsíční dcery v domku v Mikulčicích na Hodonínsku na trestný čin vraždy.

Článek

„Podle výsledků pitvy měla být příčinou úmrtí dítěte poranění způsobená násilím vedeným do oblasti hlavy. Ze zprávy rovněž vyplývá, že není pravděpodobné, aby taková zranění hlavy byla způsobena pádem dítěte z přebalovacího pultu,“ uvedla jihomoravská policejní mluvčí Jana Šípková.

Nešpor tvrdil, že mu dítě spadlo při přebalování. Pochybnosti ale měla i lékařka, kterou k dítěti přivolal. 29. prosince proto na případ upozornila policii. Policejní komisař mladíkovi nevěřil a s podezřením na spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti jej poslal do vazby.

Muž je ve vazbě

Pitva pak podle názoru kriminalistů vyvrátila původní verzi, kterou otec po zadržení uváděl, proto byl čin překvalifikován. „Podle výsledků pitvy měla být příčinou úmrtí dítěte poranění způsobená násilím vedeným do oblasti hlavy. Podezřelý, kterému v případě odsouzení hrozí výjimečný trest, zůstává dál ve vazbě,“ dodala Šípková.

Martin Nešpor žil se svou partnerkou v zchátralém domku v centru Mikulčic. Pro své okolí nebyla dvojice nijak nezvyklým párem, navenek působili, že mají z dítěte radost. Ještě v polovině prosince se oba zúčastnili i s malou dcerkou vítání občánků, kde působili spokojeným dojmem. O dva týdny později už byla holčička mrtvá. Profil šťastné dvojice ale kazila šeptanda, putující vesnicí.

Mladý pár měl podle neověřených zvěstí holdovat drogám. Starosta Mikulčic Josef Helešic (ODS) nechce život dvojice komentovat. Nešpor nebyl místní, takže jej v Mikulčicích moc neznali. Párale neměl snadnou situaci, protože se o dítě starali prakticky bez pomoci svých rodičů. To mohlo sehrát svou roli v případu. Otec možná nezvládl pláč dítěte a „ujely“ mu nervy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám