Hlavní obsah

Muž se zapálil a pak se sekal do hlavy

Právo, jr
ZLÍN

Scénu jako z hororu zinscenoval v sebevražedném pokusu v noci na pondělí šestatřicetiletý muž v Kašavě na Zlínsku. Nejdříve se polil hořlavinou a zapálil a pak se ještě sekyrou mlátil do hlavy.

Článek

Šílenému počínání přitom musela přihlížet jeho čtyřiadvacetiletá přítelkyně a její známý. Muž svůj pokus o sebevraždu zřejmě demonstrativně spáchal přímo před nimi.

Díky zásahu známého muž svůj sebevražedný pokus nakonec přežil.

„Muži, který byl svědkem té scény, se podařilo ze sebevraha strhnout hořící mikinu nasáklou hořlavinou, uhasit ho a přivolat pomoc. Sebevrah ale odběhl do garáže a tam se sekerou několikrát sekl do hlavy,“ popsala mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Sekeru nakonec sebevrahovi vytrhla z rukou jeho přítelkyně.

Skončil v nemocnici

Přivolaný lékař zraněného muže ošetřil a okamžitě odvezl do zlínské Baťovy krajské nemocnice, kde byl hospitalizován na traumatologickém oddělení. Muž má sečnou ránu na hlavě a na těle popáleniny 2. stupně.

„Naší povinností je prošetřit veškeré podrobnosti tohoto zoufalého činu, zejména pak to, jestli muži někdo nepomáhal nebo ho k sebevraždě nedonutil. Muž vypověděl, že se o sebevraždu pokusil už dřív,“ sdělila Jana Bartíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám