Hlavní obsah

Pátrání po tělech utonulých raftařů ukončeno

– KARLOVY VARY • Aktualizováno
Právo, František Kšajt

Z neztečnou silou a s nasazením všech prostředků pokračovalo v pondělí až do 14 hodin pátrání záchranářů – specialistů potápěčů, hasičů a policie po tělech dvou utonulých raftařů, kteří v sobotu odpoledne zmizeli ve víru pod Radošovským jezem na Karlovarsku. Jejich těla se bohužel nepodařilo najít.

Foto: František Kšajt, Právo

Policejní specialisté potápěči pátrají pod smrtelně nebezpečným jezem v Radošově.

Článek

„Pátrání jsme pro beznadějnost v pondělí odpoledne kolem 14 hodiny ukončili. Zvažujeme další postup,“ potvrdil PRÁVU tiskový mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Smrtelně nebezpečný Radošovský jez se pokusila v sobotu sjet čtyřčlenná posádka raftového člunu z Chomutovska. Dva muži 30 33 let z Jirkova a z Klášterce nad Ohří však pod jezem vypadli z raftového člunu a zmizeli v rozbouřených vodách řeky Ohře. Naděje, že by přežili pád do studeného víru, který je pohltil, byly minimální.

Potápěči prohledávají řeku.foto: Právo/František Kšajt

Těla utonulých vodáků rozvodněná Ohře zatím nevydala. Dva vodáky z čtyřčlenné posádky z Chomutovska se podařilo hasičům a policistům s nasazením všech sil v sobotu zachránit.

Policie nasadila do akce v neděli i vrtulník s termokamerou. Pátrání kolem břehů i ve vodě kolem nich však v neděli a také v pondělí pro čtyřicet specialistů potápěčů, hasičů a policistů bylo beznadějné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám