Hlavní obsah

Policisté zatím v Ohři stále marně pátrají po dvou raftařích

Právo, Novinky, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY
Aktualizováno

Dva muži v sobotu zřejmě utonuli na řece Ohři při raftingu u obce Kyselka na Karlovarsku. V raftu byli čtyři muži z Chomutovska, dva z nich se hasičům podařilo zachránit, po zbývajících dvou ale potápěči i v neděli dopoledne stále pátrají.

Foto: František Kšajt, Právo

Policejní potápěči prohledávají dno u břehů Ohře.

Článek

Policie pokračuje v pátrání po dvou nezvěstných osobách a nasazuje do akce vrtulník a další potápěče. Nezvěstní jsou muži 30 a 33 let z Jirkova a Klášterce na Ohří. Dva muži, které se podařilo hasičům a policii zachránit leží na interním oddělení karlovarské nemocnice.

Policisté již prohledali oba břehy pod radošovským jezem v délce 500 metrů. Aby mohly záchranné akce probíhat, byla snížena hladina jezu o 45 centimetrů. Obávaný radošovský jez si už vyžádal na dvacet obětí.

Z Prahy přiletěl s termo kamerou pátrat policejní vrtulník.foto: Právo/František Kšajt

"Chtěli na raftu sjet radošovský jez, kde ale zůstali zachyceni ve vodním víru," řekl Valenta.

Dva z nich vypadli z raftu do řeky, zatím po nich stále pátráme. Dva muže se podařilo zachránit," řekl Právu Valenta. O celém případu se policisté dozvěděli přes linku 112.

Do pátrací akce se zapojili i specialisté – potápěči záchranáři.foto: Právo/František Kšajt

Jeden muž podle něho spadl do vody při příjezdu policistů, kterým se ho ale společně se správcem jezu ihned podařilo vytáhnout na břeh. Čtvrtý muž zůstal v raftu a byl vytažen s ním. Sanitka oba zachráněné muže odvezla do nemocnice, řekl mluvčí hasičů Karlovarského kraje František Petr.

Stmívání komplikovalo situaci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám