Hlavní obsah

Šestnáctiletého řidiče zastavila až policejní střelba

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Pro divokou honičku s policisty se rozhodl v neděli kolem jedné hodiny po půlnoci v Olomouci řidič vozidla Peugeot 205, u kterého chtěla hlídka provést dechovou zkoušku, zda nepožil před jízdou alkoholické nápoje. Zastavily jej až výstřely z policejní pistole. Neujížděl přitom kvůli alkoholu, ale kvůli tomu, že nemá řidičské oprávnění. Je mu totiž teprve šestnáct let.

Článek

„Na Tovární ulici u autobusové zastávky řidič nereagoval na pokyny policisty k zastavení, zvýšil rychlost a z místa ujížděl ve směru na Litovel. U obce Unčovice použila policejní hlídka k zastavení vozidla tří varovných výstřelů,“ řekla v úterý olomoucká policejní mluvčí Marta Hanzlová.

Varovným výstřelům podle ní předcházela opakovaná výzva s výstrahou pomocí megafonu na vozidle: „Policie, jménem zákona zastavte vozidlo u kraje vozovky nebo bude použito donucovacích prostředků nebo služební zbraně.“

Na výzvu řidič podle mluvčí nereagoval a pokračoval v jízdě . V pravotočivé zatáčce dostal v důsledku nepřiměřené rychlosti smyk, narazil do dopravní značky a poté znovu pokračoval v jízdě.

„Policisté proto použili opět zbraň a třemi výstřely zasáhli levou zadní pneumatiku vozidla. Poté bylo auto zastaveno a za použití hmatů, chvatů a pout byl zajištěn řidič. Velkým překvapením bylo zjištění, že vozidlo řídil teprve šestnáctiletý mladík,“ dodala Hanzlová. Mladý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu řízení vozidla bez řidičského oprávnění

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám