Hlavní obsah

Fahrner se vrátil z Norska

– PRAHA

Do České republiky se v pondělí nečekaně z Norska vrátil Martin Fahrner, který může vnést světlo do případu týraných chlapců v Kuřimi. Informovala o tom TV Nova, která přinesla i krátký rozhovor s ním. Někdejší šéfdramaturg pardubického divadla Fahrner odmítl spekulace o tom, že Škrlové pomohl při útěku z republiky.

Článek

"Z klokánku jsem jí nepomáhal utéct, identitu Adama jsem jí propůjčil v průběhu léta a v Norsku,“ reagoval na dotaz Novy. "Vím jen, že odcestovala dřív, než po ní bylo vyhlášeno pátrání,“ uvedl Fahrner na dotaz, jak tedy Škrlová opustila republiku.

Fahrner měl podle svých slov v Norsku po odhalení spojitosti s českou kauzou problémy. „Byl jsem v Norsku vyšetřován, mezitím jsem tam přišel o práci, Barbora o kterou jsem se tam staral, je v Česku a moje rodina je tady vystavována silnému tlaku, tak jim tady chci pomoct,“ vysvětloval Fahrner, proč se do ČR vrátil právě teď.

O Škrlovou se podle svých slov staral proto, že k ní chová hluboké sympatie, které i nadále trvají.

"Rovnice o tisíci neznámých"

Co za celou kauzou stojí, nechtěl Fahrner blíže komentovat. „To je rovnice, když použiji příměr, o tisíci neznámých, já jich znám třeba dvacet, tím pádem se necítím kompetentní k tomu vyjadřovat. Vím samozřejmě víc, než řada lidí, kteří se k tomu vyjadřují a znají přitom třeba jen dvě z těch neznámých,“ řekl televizi Fahrner.

Kdo je Martin Fahrner

Narodil se v roce 1964. Studoval na DAMU a poté působil jako divadelní dramaturg v Jihlavě, Brně a naposledy jako šéfdramaturg ve Východočeském divadle v Pardubicích, odkud ovšem loni o prázdninách bez udání důvodu odešel. Zaměstnanci divadla se později dozvěděli, že se usadil v Norsku.

Pracoval rovněž jako topič, výrobce keramiky a průvodce po Vysokých Tatrách. V roce 1993 napsal knihu Pohádky pro velké děti. V roce 2001 vydal další knihu Steiner aneb Co jsme dělali a před čtyřmi lety vyšla Pošetilost doktora vinnetoulogie. Napsal dvě divadelní hry a další přeložil do češtiny. Je ženatý a má tři děti.

Zda lze celou rovnici rozluštit, podle svých slov neví.

Reklama

Související články

Případ Škrlová už obletěl svět

Bizarní příběh Barbory Škrlové dobyl svět. Zatímco její vtělení do třináctileté Aničky zasáhlo jen Česko, výlet do Norska jí zajistil zájem mezinárodní....

Výběr článků

Načítám