Hlavní obsah

Otec Škrlové – invalidní důchodce s údajně vlivnými kontakty

Právo, jac, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podvodníček, který na různých místech nabízí fantastické kšefty – takové charakteristiky sedmapadesátiletého invalidního důchodce Josefa Škrly se objevují v tisku.

Článek

Podle obchodního rejstříku je zakladatelem a spolumajitelem několika společností s takřka neomezeným záběrem podnikání od překupnictví až po organizování prázdninových aktivit dětí, jejichž činnost však končí záznamy o soudních exekucích.

Podle některých informací se od roku 2002 zaštiťuje svou funkcí prvního zástupce šéfa tajemně znějící firmy – organizační složky Hospodářského podniku Správy kanceláře prezidenta Ázerbájdžánské republiky, jejímž šéfem je veterán války v Zálivu Vlastislav Růžička.

Cibulkův web píše o tom, že má tato společnost blízko k nejrůznějším tajným službám. Podle toho prý vypadá jeho vystupování. Vlivnými styky se prý často ohání.

Od loňska je v zahraničí

Od loňského května, kdy policie objevila v kuřimském domku Kláry Mauerové týraného Ondřeje, je patrně v zahraničí. „Má k tomu zřejmě dost důvodů,“ komentoval to jeden z lidí, kteří ho znají.

Josef Škrla nejvíc proslul jako vůdce skautské skupiny Mravenci, ze které se rekrutují shodou okolností všichni aktéři tzv. kuřimského případu. Někteří z nich figurují také jako společníci v jeho firmách.

Mezi skauty byl kromě obou stíhaných sester Mauerových a Barbory Škrlové také její bratr Jan Škrla, nyní student třetího ročníku geologie na Masarykově univerzitě, který byl z týrání a omezování osobní svobody rovněž obviněn, je však vyšetřován na svobodě.

Škrla pomáhal i dětem

Jan Škrla pomáhal s dětmi i v Domě dětí a mládeže Paprsek. Barbořina matka působila jako dorostová lékařka, později odešla do invalidního důchodu. Ještě donedávna poskytovala zdravotnické služby na skautských prázdninových táborech. Barbora má ještě handicapovanou patnáctiletou sestru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám