Hlavní obsah

Opilému řidiči byla silnice malá, naboural vůz v protisměru

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Zatím letošní rekord v míře opilosti za volantem ustanovil v sobotu večer muž, který se za volantem Škody Felicia střetl s protijedoucí Mazdou. Podle výpovědí svědků měl také nehodu zavinit.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Těžce opilý řidič zavinil nehodu.

Článek

Podle výpovědi čtyř cestujících z Mazdy, z nichž dva museli do nemocnice na ošetření, stálo jejich vozidlo v odbočovacím pruhu, aby dalo přednost protijedoucímu autu a mohlo odbočit.

K jejich velkému překvapení však škodovka nejela rovně, ve svém pruhu, ale vybočila a narazila do jejich auta v místech před řidičem. Přestože míru zavinění určí až následující policejní šetření, slova řidiče Mazdy potvrzuje místo střetu, které bylo hluboko v odbočovacím pruhu.

Vysvětlení, jak se dostal do jiného jízdního pruhu, proto policisté hledali u řidiče dodávky. Vrávorající muž nedokázal nehodu pořádně popsat. Přestože navzdory vystřelenému airbagu rozbil hlavou čelní sklo, nebyla bolest hlavy pravým důvodem jeho chování. Ještě půldruhé hodiny po nehodě měl v dechu 3,09 promile alkoholu.

Podle vlastních slov vypil před jízdou čtyři piva. Výsledkem nehody naštěstí nebyla žádná vážná zranění, jen notně pošramocená auta. A problémy pro řidiče škodovky, kterému hrozí stíhání za řízení pod vlivem návykové látky, které jej bez ohledu na další výsledek šetření může nadlouho zařadit mezi chodce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám