Hlavní obsah

V Sokolnicích u Brna hořelo, škoda 2 milióny korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLNICE
Aktualizováno

V Sokolnicích u Brna hořel v sobotu průmyslový komplex. Požár zničil střechu stodoly, vedle stojící dřevěnou budovu s kancelářemi a dvě zaparkovaná auta. Předběžnou škodu vyčíslil vyšetřovatel na dva milióny korun.

Článek

Při zásahu byl lehce zraněn jeden z hasičů, uvedli vyšetřovatelé požáru.

Oheň na střeše stodoly nahlásili lidé, kteří kolem šesté hodiny ráno přišli do práce. Plameny se rozšířily i na vedle stojící dřevěnou budovu a zaparkovaný osobní a nákladní automobil.

Na likvidaci velmi rozsáhlého požáru se podílelo pět jednotek profesionálních. Pomáhalo také devět jednotek dobrovolných hasičů. Vodu kvůli nízkému tlaku v hydrantech hasiči vozili ze tří různých míst v okolí.

Z dřevěné budovy se hasičům podařilo zachránit několik počítačů a část kancelářského vybavení. Ve stodole nalezli tlakovou láhev, kterou bylo nutné zchladit vodou. Na místě zasahovali také pracovníci firmy E.ON, kteří objekt odpojili od elektrického vedení, řekl operační důstojník hasičů.

Příčina požáru zatím není známa. Místo požáru je nyní uzavřeno, jeho důkladné ohledání začne nejdříve v pondělí dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám