Hlavní obsah

Soud uložil tresty za pokus přepadnout ředitele Kooh-i-nooru

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal v pátek do vězení 47letého Františka Kovalíka, 31letého Pavla Nevečeřala a 41letého Antonína Werthaima. V loňském roce se pokusili oloupit generálního ředitele společnosti Koh-i-noor Hardtmunth Vlastislava Břízu před jeho domem v Českém Vrbném. Vyměřil jim tresty od pěti do sedmi let.

Článek

Při rozhodování o výši trestu přihlížel soud k podílu na připravovaném loupežném přepadení. Kovalík byl odsouzený k sedmi letům vězení, Nevečeřal k šesti a Werthaimer k pěti letům. První dva se na místě proti rozsudku odvolali. Werthaimer se odvolání vzdal.

Přepadení zabránili připravení policisté

Podle obžaloby čekali večer 17. ledna loňského roku všichni tři muži maskovaní kuklami a ozbrojení na šedesátiletého Břízu před jeho Vilou v Českém Vrbném a chtěli ho přepadnout a oloupit o kufřík s cennými dokumenty. Úmysl jim však těsně před akcí překazili policisté, kteří je sledovali.

„Je nesporné, že se všichni obžalovaní přepravili 17. ledna do Českých Budějovic a ve stejný den byli kolem 17:30 zajištěni policisty v těsné blízkosti Břízova domu. Je také nesporné, že byli maskováni kuklami. Je tedy nepochybné, že všichni tři muži se jako členové organizované skupiny chtěli násilím zmocnit cizí věci,“ sdělil v odůvodnění rozsudku předseda soudního senátu Stanislav Žížala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám