Hlavní obsah

V tělocvičně jihlavské základní školy spadnul strop

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Obrovské štěstí měli malí fotbalisté, kteří ve čtvrtek 10. ledna kolem 13. hodiny trénovali v tělocvičně školy na Jarní ulici v Jihlavě. Ze stropu se totiž sesunulo dřevěné obložení. Jak Právu řekl šéf odboru školství jihlavského magistrátu Tomáš Koukal, kolizi naštěstí předcházelo zlověstné praskání, které bylo pro cvičence včasným varováním, aby halu opustili.

Článek

„Nyní probíhá jednání s projektanty. Podle mého půjde o nějakou technickou závadu. V této chvíli jsme hlavně rádi za to, že se nikomu nic nestalo,“ uvedl Koukal.

Lamely z dřevní hmoty se uvolnily ve středové části stropu, asi z jedné třetiny celkové výměry, a postupně popadaly na zem.

:. Poškozený strop tělocvičny. Zdroj: Archiv města Jihlava.

„Myslím, že nejsou tak těžké, aby to někoho zabilo, ale nebýt duchapřítomnosti lidí, kteří tam v době události byli, mohlo to pár cvičenců nepříjemně poranit,“ zamyslel se Koukal.

Tělocvična je v užívání od roku 1999 a i když už nemá město nárok na reklamaci, je přesvědčeno, že platit za opravu by městský rozpočet neměl.

„Přesnou definici závady zatím neznáme, v každém případě však nepůjde o statickou poruchu. Statika budovy je určitě v pořádku a do střechy ani nezatékalo,“ shrnul již známé poznatky Koukal.

Reklama

Výběr článků

Načítám