Hlavní obsah

Fahrner: Barboru ke změně identity nutili, měla velký strach

OSLO
Aktualizováno

Třiatřicetiletá Barbora Škrlová byla ke změně identity údajně nucena. Uvedl to alespoň dramaturg Martin Fahrner pro páteční vydání norského vydání deníku Dagbladet. Podle něj se Škrlová velmi bála. Nesdělil ale důvody údajného strachu ženu, která je jednou z hlavních postav kauzy kolem týrání chlapců v Kuřimi.

Článek

Fahrner také odmítl uvést jména lidí, kteří Škrlovou ke změně totožnosti nutili. "Je to velmi komplikované a odpověď na to není snadná. Existuje mnoho paralelních vysvětlení - velmi se bála," řekl norskému deníku.

Třiatřicetiletá žena podle něj není duševně nemocná a ke strachu měla závažný důvod. "Nikdy jsme neměli v plánu udělat něco hloupého, nikdy jsme nikoho nechtěli oklamat. To, co se stalo, bylo řešení, nouzové řešení," dodal.

Fahrner byl podle Dagbladetu zadržen norskou policií loni 18. prosince pro podezření ze zneužívání svého syna Adama. Do Norska přijel podle svých slov v létě s rodinou, která den před jeho zadržením odcestovala zpět do ČR. Fahner byl propuštěn ve středu, tedy ve stejný den, kdy se Škrlová v doprovodu policejní eskorty vrátila do Česka.

Ačkoliv se podle norské policie měl Fahrner již připravovat na návrat do České republiky, zatím sám neví, zda tak učiní. Momentálně má velký strach o svou rodinu.

Kdo je Martin Fahrner

Narodil se v roce 1964. Studoval na DAMU a poté působil jako divadelní dramaturg v Jihlavě, Brně a naposledy jako šéfdramaturg ve Východočeském divadle v Pardubicích, odkud ovšem loni o prázdninách bez udání důvodu odešel. Zaměstnanci divadla se později dozvěděli, že se usadil v Norsku.

Pracoval rovněž jako topič, výrobce keramiky a průvodce po Vysokých Tatrách. V roce 1993 napsal knihu Pohádky pro velké děti. V roce 2001 vydal další knihu Steiner aneb Co jsme dělali a před čtyřmi lety vyšla Pošetilost doktora vinnetoulogie. Napsal dvě divadelní hry a další přeložil do češtiny. Je ženatý a má tři děti.

Mezi třemi českými občany, kteří byli zapleteni do případu Barbory Škrlové v Norsku, byl kromě Fahrnera také manželský pár. Muž z této dvojice si na své jméno půjčil v norské metropoli automobil, jímž pak byla Škrlová odvezena z Osla na sever Norska do Tromsö.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám