Hlavní obsah

Žena zadržená v Norsku je Škrlová, potvrdily testy DNA

BRNO
Aktualizováno

Bývalý advokát třiatřicetileté Barbory Škrlové Zdeněk Hrouzek zpochybnil, že osoba, která byla ve středu večer přivezena z Norska do ČR, je skutečně Škrlová. Právník zastupoval Škrlovou několik týdnů po jejím odjezdu do Skandinávie. Podle testů DNA je ale žena, která přiletěla z Norska, Škrlová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Různé podoby Barbory Škrlové

Článek

"Vůbec nevím a nejsem si jistý, jestli osoba, která byla v noci na čtvrtek přivezena z Norska do Brna, je Barbora Škrlová," řekl Novinkám Hrouzek. Osobně se se Škrlovou setkal v květnu 2007 dvakrát v Kodani. Zastupoval ji, když pobývala ve Skandinávii, tehdy však už byli v konktaktu pouze prostřednictvím elektronické pošty.

Policie o totožnosti nepochybuje

Testy DNA ale ve čtvrtek potvrdily, že žena, která se v Norsku vydávala za třináctiletého Adama, a ve středu přiletěla do ČR, je opravdu Barbora Škrlová. Řekl to Michael Weiss z policejního prezidia.

Škrlová byla v úterý převezena z Norska do České republiky. Brněnský městský soud ji dnes poslal do vazby, aby se útěkem nepokusila vyhnout trestnímu stíhání. Hrozí jí až dva roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám