Hlavní obsah

Policie obvinila muže za usmrcení řidiče, který pomáhal při nehodě

Právo, Barbora Silná
LIBEREC

Po několikaměsíčním vyšetřování si pětatřicetiletý muž ve čtvrtek vyslechl od policistů obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti. Až pětileté vězení mu hrozí za to, že loni 26. října zabil svým vozem při hromadné nehodě 34letého muže, pomáhajícího na silnici mezi Libercem a Turnovem zraněným.

Článek

Právu to sdělila mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková, podle níž obdržel nyní policejní komisař všechny znalecké posudky a závěry expertíz. Ty potvrdily, že řidič na smrti muže nese vinu.

„Na mokré a znečištěné silnici reagoval nepřiměřeně,“ zmínila mluvčí. Tělo mrtvého 34letého muže přitom záchranáři našli až poté, co začali s odstraňováním trosek ostatních vozidel za svodidly.

Říjnovou tragédii odstartoval řidič Škody Octavie. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám, dostal se do smyku a havaroval do středových svodidel. Od nich se vozidlo odrazilo a skončilo na pravé krajnici,“ řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Za oktavií zastavil řidič Citroenu Berlingo, jehož posádka šla muži z havarovaného vozu zřejmě pomoci. Další, 34letý řidič Renaultu Laguna, zastavil asi dvě stě metrů od nehody a šel jim rovněž pomoci. Právě on se stal obětí tragické nehody, kterou završil čtvrtý vůz. Na místě byli ještě další čtyři zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám