Hlavní obsah

V kladenské Poldi hořelo potrubí

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

V areálu Poldi Kladno ve středu hořelo potrubí. Po 14. hodině se vzňal dehet v trubkách, jimiž při provozu proudil plyn. „Teď už to není dlouho funkční, žádný plyn tam není, ale někdo to rozebírá a zřejmě od autogenu začal hořet dehet a usazeniny v potrubí. Rozsah požáru ale nebyl velký, brzy se nám podařilo oheň lokalizovat,“ řekl Právu mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

Článek

Podle něj nemusel být ani nikdo evakuován a nehrozil výbuch, jak se objevilo v prvotních zprávách. „Žádný plyn tam není, výbuch nehrozí a nikoho jsme nemuseli evakuovat, jen jsme museli odsunout jedno auto, které bránilo v zásahu,“ uvedl Křivan.

Také policie potvrdila, že oheň byl záhy zlikvidován. „Nikdo nebyl zraněn,“ doplnila mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Podle Křivana jsou tyto drobné požáry v areálu bývalé Poldovky častější.

„Vloni jsme tam několikrát zasahovali. Potrubí a technologie rozebírají buď firmy, nebo tam chodí zloději a čas od času tam něco zapálí. Škoda ale není velká, protože se jedná o nefunkční zařízení,“ tvrdil Křivan. Přesto zásah není úplně jednoduchý. Potrubí o průměru přes jeden metr je natažené ve výšce 3 až 5 metrů, aby se pod ním dalo jezdit. „Na potrubí se musí dostat pěna, což není v takové výšce snadné, ale oheň už je lokalizovaný,“ řekl necelou hodinu po vzplanutí ohně Křivan.

Reklama

Výběr článků

Načítám