Hlavní obsah

Policie pátrá po školačce, otec ji nevrátil matce

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHODOV
Aktualizováno

Policisté pátrají po osmileté Nele Macákové z Chodova na Sokolovsku, kterou její otec nevrátil matce poté, co si ji vzal k sobě na zimní prázdniny. Jednapadesátiletého Václava Macáka hledá policie pro majetkovou trestnou činnost. Malou Nelu svěřil soud do péče matky.

Článek

„Otec měl dle dohody dceru vrátit zpět k matce nejpozději do 6. ledna do 20 hodin, což neučinil a ani o sobě a dceři doposud nepodal žádnou zprávu. Matka na něj a dceru nemá žádný kontakt. Údajně měl s dcerou odjet k nové přítelkyni do České Kamenice,“ řekla mluvčí západočeské policie Jolana Číhová.

Dívka je přibližně 130 centimetů vysoká, hubené postavy, má hnědé oči, středně dlouhé, hnědočerné husté vlasy česané dozadu. „Jako zvláštní znamení má bílé pigmenty na horních očních víčkách,“ upřesnila Číhová. Oblečena byla do béžového kabátu ke kolenům, na rukávech a kapuci kožíšek v kombinaci hnědé a béžové barvy. Dále měla na sobě modré džíny, béžové kozačky, červenobílé triko a růžový pletený svetr.

Po otci je vyhlášeno celostátní pátrání 

Václav Macák je vysoký 160-170 cm, má hubenou postavy, hnědé oči, hnědočerné, vlnité, krátké vlasy. Má čelní pleš a tmavý knír. Po muži je vyhlášeno celostátní pátrání od 22. listopadu loňského roku, kdy byl obviněn z trestného činu krádeže. „Nemá stálé bydliště a vyhýbá se trestnímu řízení,“ dodala Číhová.

Policie žádá veřejnost, aby sdělila jakékoli informace o pohřešované dívce a jejím otci na linku tísňového volání 158 nebo na jakoukoli policejní služebnu.

Matka věří, že Mácal dceři neublíží, přesto má obavy 

Obdobná situace odstartovala v loňském roce tragédii, při níž byl zavražděn pětiletý Honzík Rokos z Tábora. Z vraždy je podezřelá jeho matka Antonie, které malého chlapce unesla.

Matka Nely Denisa Macáková proto neskrývá určité napětí. „Vůbec nechápu, proč nedal vědět, můj telefon má. Mám trochu obavy,“ svěřila se v úterý žena Právu. Podle ní to otec dívenky ještě nikdy neudělal a dcerku vždy přivezl včas.

Že by se malé Nele, žákyni první třídy chodovské školy, něco stalo, nechce připustit. „Mají se s tátou rádi a jsou na sebe zvyklí. Určitě by ji neublížil,“ líčí vztah otce a dcery.

„Je možné, že nemá peníze na vlak, proto nepřijeli,“ nabízí další vysvětlení Macáková.

Macák si dceru odvezl 27. prosince a podle policie s ní měl údajně měl odjet k nové přítelkyni do České Kamenice.

Reklama

Výběr článků

Načítám