Hlavní obsah

Při požáru se udusilo jedno z tříletých trojčat

Právo, Novinky, pab, pno, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE
Aktualizováno

Při úterním ranním požáru bytového domu v Holubči na Domažlicku se udusil tříletý chlapec. Jeho další dva stejně staré sourozence převezli záchranáři do nemocnice, z hořícího bytu je vynesla matka.

Článek

„Požár nebyl moc velký, ale dům zahltil hustý nebezpečný kouř. Hasiči po příjezdu zahájili průzkum domu. V jednom z bytů našli mrtvého chlapce, další dvě děti odvezla záchranka do nemocnice,“ řekl Právu Jiří Filípek z ředitelství Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

Požár vypukl v obytné ložnici bytu. Foto: HZS Plzeňského kraje.

Hořelo v třípokojovém bytě ve druhém nadzemním podlaží v ložnici. Matce se podařilo ze zakouřeného prostoru dvě děti vynést, ale nekomunikovala s okolím. Nikdo proto nevěděl, že je v bytě ještě třetí sourozenec. Matka i děti jsou v nemocnici, nadýchaly se zplodin.

„Mrtvého chlapce našli hasiči v pokoji sousedícím s hořícím obývacím pokojem. Ten nebyl ohněm zasažen, ale byl silně zakouřen. Co se v bytě stalo, zatím nevíme, jelikož žena nekomunikuje,“ doplnil Filípek. Lidi v domě prý vzbudila rána. Hořet začalo po šesté hodině ráno v obývacím pokoji v bytě, kde rodina bydlela.

Oheň se podařilo rychle uhasit. "Požár vzniknul pravděpodobně vadou na elektrickém spotřebiči nebo neopatrností při kouření v jednom z pokojů," řekla Blanka Nechvátalová z Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

Bytový dům, kde se tragédie v úterý ráno stala. Foto: HZS Plzeňského kraje.

„Prostor byl hustě zakouřený,“ dodal velitel dobrovolných hasičů z Hostouně Josef Farkas, který přišel na místo mezi prvními. „Nebylo vidět na pět centimetrů, museli jsme lézt po kolenou. Ze stěny obývacího pokoje sálal žár, bouchali jsme do zdi, nikdo se neozval," řekl.

Chlapce našla v zadním pokoji další dvojice dobrovolných hasičů. Ležel na zemi vedle postele.

Reklama

Výběr článků

Načítám