Hlavní obsah

Hygienici objevili meningokoka u známých mrtvého chlapce

Právo, fal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Jihočeští hygienici objevili nebezpečného meningokoka u tří známých patnáctiletého chlapce z Tábora, který v noci na pátek minulého týdne zemřel na meningokokovou sepsi v českobudějovické nemocnici. Léčí je antibiotiky a jejich zdravotní stav je normální.

Foto: Profimedia.cz

Snímek bakterie meningitidy pořízený elektronovým mikroskopem

Článek

„Výtěry z krku na přítomnost meningokoka odhalily jednoho pozitivního spolužáka a dva mladé lidi, kteří se se zemřelým chlapcem setkali na silvestrovské oslavě. Byli zaléčeni antibiotiky a jejich zdravotní stav je normální,“ sdělil ředitel Krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích Zdeněk Velikovský.

Hygienici vyšetřili už kolem čtyřiceti lidí z chlapcova okolí, z toho bylo všech 19 spolužáků. Některým byla antibiotika podána preventivně. „U všech sledujeme zdravotní stav. Dohled nad nimi bude trvat asi týden,“ doplnil pro Právo František Kotrba z českobudějovické Krajské hygienické stanice.

Reklama

Související články

Patnáctiletého chlapce zabil meningokok

Patnáctiletý chlapec z Tábora zemřel v noci na pátek v důsledku akutní meningokokové meningitidy. Záchranáři hocha převezli v kritickém stavu...

Výběr článků

Načítám