Hlavní obsah

Za pokus o vraždu dostal řidič sebevrah čtyřletý trest

– ZLÍN • Aktualizováno

Jednadvacetiletý Rostislav Bednařík z Tlumačova půjde na čtyři roky do věznice s dohledem. Trest mu v pondělí vyměřil senát zlínské pobočky Krajského soudu v Brně za to, že loni v sebevražedném pokusu vážně zranil jednoho člověka.

Článek

Kromě nepodmíněného trestu soud Bednaříkovi vyměřil také šestiletý zákaz řízení motorových vozidel. Obžalovaný si nechal lhůtu na možné odvolání. Státní zástupce Roman Kafka se proti rozsudku na místě odvolal. Požadoval trest sedmiletý.

Loni v létě podle soudu spáchal pokus o vraždu, když vjel na silnici svým vozem do protisměru a narazil do protijedoucího auta. Jeho řidiči způsobil vážná zranění.

Podle Kafky mladík musel vědět, že svým jednáním může posádku protijedoucího vozidla i zabít. Dopravní znalec u soudu řekl, že jen rychlá reakce řidiče v protijedoucím voze zabránila čelnímu střetu. Auta se tak srazila na rovném úseku jen levou částí.

Přesto utrpěl jeden člověk vážné zranění hlavy, páteře a nohy. V přípravném řízení Bednařík řekl, že večer před událostí poslouchal depresivní hudbu. Poté se rozhodl, že další den ukončí svůj život. Sám byl při srážce vážně zraněn.

O dobrovolnou smrt se pokoušel již dříve. V roce 2002 skočil z mostu v Otrokovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám