Hlavní obsah

Prchající zloděje zastavila až policejní střelba

Právo, rap
MLADÁ BOLESLAV

Teprve výstřel a náraz do policejního vozu zastavil trojici podezřelou z krádeže. Dva muži a jedna žena ve věku od dvaadvaceti do pětadvaceti let v neděli krátce před jednou hodinou ráno poblíž Hlínoviště na Mladoboleslavsku vykrádali zaparkované auto Citroen Berlingo.

Článek

„Při vloupání je ale vyrušil majitel. Nasedli i s částí lupu do vozu Opel Vectra a začali ujíždět. Podezřelou trojici začaly po chvíli pronásledovat policejní hlídky,“ popsal začátek stíhání pachatelů mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Vyhazovali kradené věci

Zloději se za jízdy zbavovali kradených věcí, které vyhazovali z okýnka, a ujížděli směrem na Mladou Boleslav. Ve stoupání za Debří směrem na obchvat Mladé Boleslavi ujíždějící vozidlo narazilo do policejní octavie. Ještě odtud se zloději pokusili utéci, v tom okamžiku policisté vystřelili do vzduchu. Teprve pak se podařilo pachatele chytit.

„Nikdo nebyl při zákroku zraněn, škoda na policejním autě je odhadována na čtyřicet tisíc korun,“ dodal Mareš. Pachatelé si na policejní služebně vyslechli podezření z krádeže a poškozování cizí věci. Za tyto trestné činy jim hrozí trest maximálně dva roky vězení nebo peněžitý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám