Hlavní obsah

Policie v Plzni vyšetřuje smrt soudce, srazilo ho auto

PLZEŇ
Aktualizováno

Plzeňští policisté vyšetřují tragickou smrt předsedy trestního senátu Krajského soudu v Plzni Zdeňka Minaříka. Toho v sobotu po osmé večer srazilo auto na silnici mezi Zálužím a Plzní. Devětapadesátiletý muž byl na místě mrtev. Podle mluvčí plzeňský policistů Michaely Altmannové není zatím zcela jasné, jak ke střetu došlo.

Článek

„Nehoda se stala asi tři sta metrů před cedulí s označením města. Dvaadvacetiletá řidička vozidla Fiat Panda nepřizpůsobila rychlost, dostala smyk a srazila chodce. Jestli to bylo na vozovce nebo mimo vozovku, není zatím zcela jasné. Řidička dosud nebyla schopná výslechu,“ upřesnila Altmannová.

"Alkohol v krvi u ní zjištěn nebyl. Okolnosti případu objasní až vyšetřování v dalších dnech," dodala mluvčí krajské policejní správy Martina Kohoutová.

Policisté nenašli na vozidle žádné stopy například po krvi. Byla nařízena soudní pitva. Soudce se zřejmě vracel ze své chaty v Záluží do bydliště v Plzni.

Minařík měl pověst nekompromisního soudce. Posledním svým rozsudkem poslal do vězení na 13 a 12 let dva muže z Nekmíře na Plzeňsku za pokus loupežné vraždy 51letého muže z Horní Bělé na Plzeňsku. Ti svoji oběť polili žíravinou a svázali do kozelce

Reklama

Výběr článků

Načítám