Hlavní obsah

Manželé uhořeli v dřevěné chatě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NÁCHOD
Aktualizováno

Dva starší lidé zemřeli ráno při požáru dřevěné chaty v Jestřebí na Náchodsku. Údajně se jednalo o manžele. Požár byl hasičům nahlášen kolem 07:00 a při jejich příjezdu byl celý objekt v plamenech. Nikdo jiný při požáru zraněn nebyl.

Článek

"Chata již byla celá v plamenech a šance zachránit objekt či osoby v něm byla minimální," řekla mluvčí hasičů. Do podkroví, kde ležel mrtvý muž, se hasiči nemohli kvůli silnému zakouření dlouho dostat.

Požár tři jednotky hasičů lokalizovaly zhruba po hodině a na místě kvůli dohašování stále zůstávají. Chata celá shořela. "Po dohašení teprve bude moci nastoupit vyšetřovatel," řekla mluvčí hasičů. V Jestřebí žije asi 180 lidí.

Mrtví v Jestřebí nejsou prvními oběťmi požáru o tomto víkendu. V sobotu večer uhořel v unimo buňce v Ráječku na Blanensku muž. Buňka, kterou muž pravděpodobně využíval jako chatku, lehla popelem.

V hradeckém kraji se poslední případ úmrtí při požáru stal loni v říjnu. Ve Vítězné - Huntířově na Trutnovsku se tehdy při požáru kabiny nákladního vozu udusil šedesátiletý muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám