Hlavní obsah

Opařená žena strávila noc ve vaně

Novinky, Jindra Pašková
HORAŽĎOVICE

Den ve vaně strávila 74letá žena z Horažďovic. Při koupání se opařila a v šoku si sama nedokázala pomoci. Z chodby domu v Blatenské ulici zaslechla ve čtvrtek v poledne její křik pečovatelka sociálních služeb a okamžitě přivolala pomoc. Dveře bytu otevřeli hasiči za asistence městské policie.

Článek

Ukázalo se, že seniorka leží ve vaně už od středy. „Při koupání se ve vaně opařila horkou vodou z elektrického ohřívače a upadla do šoku,“ informovala mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová. Důchodkyně se probrala až následující den dopoledne. Protože si nedokázala sama pomoci, křičela o pomoc. „Utrpěla opařeniny dolních končetin,“ dodala mluvčí.

Žena byla hospitalizována na jednotce intenzivní péče nemocnice v Sušici. Lékař Jiří Vítovec připustil, že stabilizace pacientky je úměrná časovému intervalu, po který byla bez odborné péče.

„V tuto chvíli je její stav víceméně stabilizovaný,“ dodal. Současně potvrdil, že byl konzultován její převoz na Popáleninové centrum do pražské nemocnice na Vinohradech. „Zatím zůstává u nás,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám