Hlavní obsah

Telata vběhla pro smrt pod vlak

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

Tři telata vběhla přímo před očima policistů ve středu večer do cesty motorovému vlaku na železniční trati z Holešova do Třebětic na Kroměřížsku. Po srážce zůstalo jedno tele v kolejišti mrtvé, další dvě byla zraněna. Vlak dojel do blízké stanice v Třeběticích. Lidé z vlaku zraněni nebyli.

Článek

„Po desáté hodině večer oznámil řidič jedoucí do Holešova na linku 158, že u Holešova, v části Všetuly, uviděl na poli tři telata směřující k železniční trati. Policisté, kteří okamžitě vyjeli na místo situaci prověřit, spatřili zaběhlá telata právě v okamžiku, kdy se na ně řítil rozjetý vlak.,“ informovala ve čtvrtek Květoslava Malenovská z kroměřížské policie.

Nikdo z cestujících z vlaku nebyl při nehodě zraněn, motorová jednotka vlaku však byla poškozena a pro cestující byl vypraven náhradní spoj.

„Strojvedoucí vlaku policistům sdělil, že když projížděl po železniční trati v Holešově, vedoucí kolem hlavní silnice, neměl rozsvícený vrchní reflektor, aby neoslňoval řidiče vozidel, jedoucích po silnici. Jakmile se dostal do míst, kde by již nemělo dojít k oslnění, reflektor zapnul. V tom okamžiku zahlédl v kolejišti zvíře, srážce však již nemohl zabránit,“ uvedla Malenovská.

Policisté vypátrali, že majitelem skotu je čtyřiapadesátiletý muž z Holešova. „Ten uvedl, že okolo deváté hodiny večer zjistil, že mu ze stáje utekla tři telata a vydal se je hledat, avšak neúspěšně. Dvě telata, která s vážnými zraněními srážku přežila, musel majitel utratit. Policie šetří událost jako podezření z přestupku,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám