Hlavní obsah

Trojice železničářů rozkradla koleje za milión korun

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV
Aktualizováno

Během posledních pěti let se podařilo třem zaměstnancům Českých drah v Chodově na Sokolovsku rozkrást a odvést do sběru kolejnice za více než jeden milión korun. Policie pachatele ve věku 38, 42 a 59 let dopadla ve středu a obvinila trojici z trestného krádeže.

Článek

„Obvinění z trestného činu krádeže si vyslechli tři muži, kteří po společné domluvě jako zaměstnanci Českých drah ve vyšších funkcích – mistři traťových okrsků - odcizili z areálu železničního nádraží v Chodově postupně během pěti let téměř 170 tun kovového odpadu a dále 207 tun kolejnicového odpadu,“ uvedla mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová.

Dráhy už jednoho z obviněných propustily

„Trestní oznámení na neznámého pachatele podal jejich nadřízený, přednosta správy dopravních cest, když zjistil nesrovnalosti v hospodaření,“ řekl Novinkám mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. Podle něj se nejednalo o nové koleje, nýbrž o staré, opotřebené nebo poničené koleje určené do šrotu.

Kubala dále upřesnil, že jeden z podezřelých, který nekalou činnost pravděpodobně organizoval, už není zaměstnancem ČD. „Přestal chodit do práce, když zjistil, že se kolem případu něco děje, proto s ním byl okamžitě rozvázán pracovní poměr,“ doplnil Kubala.

Pachatelům hrozí až osm let vězení

„Materiál poté prodávali do výkupen a navzájem se ve své protiprávní činnosti kryli, aby při inventurách nebyl schodek viditelný,“ popisovala policejní mluvčí. „Škoda, kterou společnosti způsobili, přesahuje částku milión korun,“ doplnila.

„Mravenčí prací kriminalistů byly krádeže objasněny, pachatelé zadrženi a umístěni do policejní cely. Nyní jim hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřela Kávová.

Reklama

Výběr článků

Načítám