Hlavní obsah

Pod střechou převráceného auta se řidiči zaklínila hlava

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Obrovské štěstí měl řidič osobního vozu, který havaroval v noci na čtvrtek u obce Poličná nedaleko Valašského Meziříčí. Vůz havaroval mimo silnici a převrátil se na střechu. Mladý muž se při přetáčení vozu částečně dostal ven rozbitým oknem, jeho hlava ale zůstala zaklíněná pod střechou vozu.

Článek

Hasiči byli o nehodě Peugeotu 306 informováni půl hodiny před půlnocí. „Hasiči, kteří se krátce před tím vrátili z náročného odstraňování uniklé kyseliny, museli řešit nestandardní zaklínění,“ řekl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Převrácený vůz byl opatrně hasiči zvedán na nafukovacích vacích, aby se pomalu uvolnilo sevření hlavy pod střechou. K překvapení všech záchranářů byl řidič zraněn jen velmi lehce, protože jeho hlava se dostal do malé zemní prohlubně.

:. Automobil skončil na střeše mimo silnici. Foto: HZS Zlínského kraje

„Drobná nerovnost promrzlé půdy ho tak zachránila před vážným úrazem nebo smrtí. Řidič byl postupně vyproštěn z nepříjemné polohy a s projevujícími se známkami podnapilosti byl předán do péče zdravotníků záchranné služby,“ doplnil mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám