Hlavní obsah

Bezdomovce spící v odpadu zřejmě někdo zapálil

PRAHA
Aktualizováno

Dva muži v noci na čtvrtek utrpěli popáleniny, když začal hořet odpad, ve kterém spali. Neštěstí se stalo kolem druhé hodiny ráno v pražské Bubeníčkově ulici. Záchranná služba převezla oba muže do nemocnice.

Článek

Podle informací hasičů muži spali v zadní části nákladní rampy obchodního domu. „Ohněm byl zasažen na zádech jeden muž, druhý byl popálen na obou dolních končetinách,“ uvedli k případu pražští hasiči.

Záchranáři a policisté na místě události. Foto: HZS Praha

Ti k požáru dorazili v okamžiku, kdy byl požár na oděvech obou mužů již uhašen. Do péče si zraněné převzali zdravotníci, kteří je převezli do nemocnice. Přivolaní policisté na místě odebrali vzorky oděvů obou mužů.

„Příčinou vzniku požáru bylo pravděpodobně úmyslné zapálení, popřípadě nedbalost při používání otevřeného ohně,“ doplnili hasiči.

Zničená obuv jednoho z mužů na místě požáru. Foto: HZS Praha

Podle mluvčí Vinohradské nemocnice Jany Jelínkové je zdravotní stav staršího z mužů vážný. Utrpěl totiž popáleniny na 23 procentech těla. Mladšímu muži oheň popálil 15 procent těla, jeho stav vážný není. "Oba pánové jsou stabilizováni. Nejsou v bezprostředním ohrožení života," uvedla mluvčí.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám