Hlavní obsah

U Zlína havaroval autobus MHD s 30 cestujícími

Právo, Novinky, Jiří Růžička, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN
Aktualizováno

Autobus městské hromadné dopravy havaroval ve čtvrtek ráno na pravidelné lince mezi městskými částmi Zlína Velikovou a Štípou. V okamžiku nehody bylo v autobuse třicet cestujících. Podle posledních informací bylo zraněno čtrnáct lidí.

Článek

„Při nehodě bylo celkem zraněno čtrnáct lidí, z toho dva těžce. "Další cestující utrpěli lehká zranění,“ informovala tisková mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Zdravotníci ošetřují jednoho ze zraněných. Foto: HZS Zlínského kraje.

Někteří z pasažérů se přihlásili k ošetření dodatečně, protože se u nich potíže projevily s prodlením,“ vysvětlila Bartíková. Doplnila, že kvůli zkoumání soudního znalce na místě nehody zůstával ještě autobus na místě nehody. „Odklizen by měl být v průběhu dopoledne,“ dodala.

Podle mluvčí Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně Karly Havlíkové zůstali z ošetřených lidí z havarovaného autobusu tři hospitalizovaní pacienti.

„Do péče traumatologického oddělení Baťovy nemocnice jsme po zásahu na místě předali devět osob. Šlo o lehčí zranění, oděrky a podobně, v jednom případě je podezření na zlomeninu nohy, v jednom by mohlo jít o poranění bederní páteře,“ řekl Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan. Zdravotníci zasahovali na místě se třemi záchrannými vozidly a dalším vozidlem s lékařem.

:. Cestující po nehodě vylezli většinou sami z autobusu. Foto: HZS Zlínského kraje.

Kvůli úniku provozních kapalin museli na místě havárie zasahovat i hasiči. „Naši lidé zabránili dalšímu úniku do pole a pomáhali likvidovat následky havárie,“ uvedl tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„V tuto chvíli asistují při odstranění autobusu, který zůstal na místě havárie a blokuje dopravu,“ dodal Mitáček.

:. Vnitřek havarovaného autobusu. Foto: HZS Zlínského kraje

Podle Jany Bartíkové šlo o velký kloubový autobus, který se při nehodě převrátil na bok. Před nehodou směřoval do Zlína. „Policisté museli úsek uzavřít. Na místo byl přivolán těžký jeřáb, který pomůže autobus odstranit z cesty,“ řekla Novinkám Bartíková.

:. Záchranáři na místě ranní nehody. Foto: HZS ZLínského kraje.

Příčiny nehody policisté vyšetřují, na místě zjišťoval situaci i technik a soudní znalec. První poznatky nevyloučily ani technickou závadu. Autobus byl údajně čtrnáct let starý.

:. Autobus zablokoval po nehodě celou cestu. Foto: HZS Zlínského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám