Hlavní obsah

Mladík podle policie ubil plačící dvouměsíční dceru

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Ze smrti své dvouměsíční dcery se má zodpovídat třiadvacetiletý Martin Nešpor z Mikulčic na Hodonínsku. Na podezřelé úmrtí upozornila policisty lékařka 29. prosince. Do domu v Mikulčicích ji otec přivolal poté, co mu podle jeho slov dcerka při přebalování upadla na zem a vážně se zranila. Navzdory převozu do nemocnice holčička zemřela.

Článek

„V případu se ihned rozběhlo intenzivní vyšetřování a byla nařízena soudní pitva. Podle předběžné informace způsobená zranění neodpovídala pouze pádu z přebalovacího pultu. Při výslechu podezřelý třiadvacetiletý otec nakonec policistům sdělil, že dítě plakalo a ještě před tím, než jej přebaloval a došlo k pádu, jej měl udeřit do hlavy,“ uvedla mluvčí krajské policejní správy v Brně Jana Šípková. Definitivně potvrdí příčinu smrti až nařízená soudní pitva.

Otec dítěte, pocházející z nedaleké Moravské Nové Vsi, skončil ve vazbě. Policisté jej viní ze spáchání trestného čin ublížení na zdraví s následkem smrti. Pokud soud rozhodne o jeho vině, může za mřížemi strávit až dvanáct let.

Zpráva o tragédii se šíří obcí se zpožděním. „Pravda, něco jsem tušil už v sobotu večer, kdy se mě policisté telefonicky dotazovali na rodinu, o případu jsem se ale dozvěděl až z dalších dotazů policie a médií,“ řekl Právu starosta Mikulčic Josef Helešic (ODS).

Na okolí působili jako radostní rodiče

V polovině prosince, když partnerská dvojice dorazila na slavnostní vítání občánků, nikdo netušil, co se stane o čtrnáct dní později. „Působili dojmem, že mají z dítěte opravdovou radost. Viděla jsem matku samotnou i s partnerem na vycházkách s kočárkem, nevím, proč se to stalo,“ řekla místostarostka Alena Kotásková (ODS).

Přesto ale lidé z obce připouští, že život partnerské dvojice ze starého domku asi nebyl zcela bez problémů. I na vítání občánků dorazili jen prarodiče novopečeného otce a zřejmě skutečnost, že se otec a matkou nemohli spolehnout na pomoc rodiny, přispěla k tragédii. „Asi nezvládl pláč dítěte a ujely mu nervy. Jinak si to neumíme vysvětlit,“ říkají lidé z obce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám