Hlavní obsah

Hra u zamrzlého okraje řeky skončila tragicky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HÁJ VE SLEZSKU

Devítiletý chlapec se v sobotu odpoledne utopil pod splavem v řece Opavě nedaleko obce Háj ve Slezsku, kde si se svými kamarády hrál u zamrzlého okraje řeky.

Článek

„Na linku 158 volal o půl třetí odpoledne rybář, který viděl tři děti procházet se kolem řeky. Najednou dvě z nich spadly do koryta řeky pod splav,“ řekl policejní mluvčí René Černohorský. Dodal, že na místo vyjeli policisté, hasiči a záchranná služba.

„Sedmiletá dívka sama vyplavala na břeh, ale o dva roky starší chlapec zůstal uvězněn pod splavem po dobu asi 25 minut,“ dodal. Hasiči školáka, jehož tělo voda nesla asi 200 metrů, okamžitě po příjezdu vytáhli na břeh a přítomný lékař se ho snažil resuscitovat. „Asi po hodině ale chlapec bohužel zemřel. Dívka byla se silným podchlazením převezena do ostravské fakultní nemocnice,“ konstatoval mluvčí.

Policie nyní celou záležitost prošetřuje. Dvojici dětí doprovázela podle dosavadních informací sedmnáctiletá dívka, údajně příbuzná jednoho z nich. „K neštěstí nemuselo vůbec dojít. Pokud by děti přešly zhruba sto metrů od říční zátočiny, narazily by na zatopenou štěrkovnu v Dolním Benešově, jejíž hladina byla zcela zamrzlá a bezpečná,“ řekl mluvčí zasahujících hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám