Hlavní obsah

Auto vjelo do skupinky mladých lidí, pět zraněných

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTOVICE
Aktualizováno

Do skupinky mladých lidí, která šla po krajnici silnice v Jakartovicích na Opavsku, najel ve čtvrtek v poledne řidič osobního automobilu. Nehoda si naštěstí vyžádala pouze jedno středně těžké zranění a čtyři lehčí.

Článek

„Zraněno bylo celkem pět osob. Jednalo se o tři dívky ve věku čtrnáct až patnáct let a dva chlapce, kterým bylo čtrnáct a devatenáct let. Všichni byli při vědomí a se záchranáři komunikovali,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Čtyři z nich odnesli náraz lehkými zraněními končetin a četnými pohmožděninami. „Jedna z dívek pak utrpěla středně těžké poranění nohy, s podezřením na zlomeninu,“ doplnil Humpl. 

Podle policie nehodu zavinil devatenáctiletý řidič. "Smyk dostal v pravotočivé zatáčce ve vysoké rychlosti a na kluzké vozovce. Vjel do protisměru, kde najel do skupiny dětí a mladistvých," uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský. Dodal, že řidič před jízdou nepil alkohol. Pokud se léčení některého ze zraněných protáhne nad osm dní, může být obviněn z ublížení na zdraví.

Všichni zranění skončili na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám