Hlavní obsah

Řidič nadýchal smrtelných 6,21 promile alkoholu

Právo, Vladislav Prouza

Česko zaznamenalo dalšího opilce rekordmana. Řidič z Jičínska, jemuž policisté ve středu okolo druhé hodiny ráno naměřili pro běžného člověka takřka smrtelných 6,21 promile, zůstal o půldruhého promile za nechvalně proslulým 42letým Milanem Čurdou z Tuháně na Semilsku.

Článek

"Krevní zkoušku řidič odmítl. Vycházíme z údajů naměřených přístrojem Drägr, který byl v pořádku. Něco podobného jsme tady léta neměli. Určitě jde jednu z nejvyšších, ne-li nejvyšší hodnotu alkoholu, kterou jsme na Jičínsku zaznamenali," konstatovala mluvčí jičínské policie Hana Klečalová.

Jízda 24letého šoféra BMW se kousek před obcí Valdice u Jičína neobešla bez koncovky v podobě havárie. Hazardér dostal kvůli nepřiměřené rychlosti na zledovatělé vozovce smyk, načež zrušil plot rodinného domku a poškodil plynovou přípojku.

Rekordmanů je více

"Naštěstí nedošlo k úniku plynu. Řidiče, který způsobil škodu za zhruba 30 tisíc korun, čeká správní řízení s možností pokuty od 25 do 50 tisíc korun a dvouletého zákazu řízení motorových vozidel. Okolnosti případu nadále prověřujeme," upřesnila Klečalová.

Rekordman z Jičínka nepatří narozdíl od recidivisty Čurdy, jenž sedl notně opilý za volant několikrát, mezi policii známé firmy. "Nevím, že by se někdy něčeho podobného dopustil," podotkla Klečalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám