Hlavní obsah

Policie má údajného vraha z pražských Vinohrad, zabíjel omylem

– PRAHA • Aktualizováno

Policie dopadla údajného vraha řidiče Sazky. Najatý pachatel zavraždil řidiče zaměstnaného u jedné z dceřiných společností Sazky před měsícem na pražských Vinohradech. Zatčený muž byl obviněn i z pokusu o vraždu na Václavském náměstí u hotelu Ambassador, kde pobodal rusky hovořícího pětatřicetiletého muže. Ve čtvrtek to uvedla Mladá fronta Dnes.

Článek

V obou případech se pachatel spletl a útočil na někoho jiného, než měl v úmyslu.

"Pachatele jsme dopadli v neděli 23. prosince ráno. Je obviněn z jedné vraždy a jednoho pokusu o ni," potvrdil MfD šéf oddělení vražd pražské policie Josef Lottes. Obviněný je nyní ve vazbě, hrozí mu až doživotní trest odnětí svobody.

Speciální policejní tým došel k závěru, že v obou případech se jednalo o rivalitu mezi ruskojazyčnými skupinami, které působí v ČR, uvedla policejní mluvčí Eva Miklíková.

Muž, původem ze země bývalého Sovětského svazu, byl na vraždu najat. Policie je prý na stopě i zadavateli vraždy. Koho měl muž zabít, ani zda případnou oběť chrání, policisté říci nechtějí.

Muž podle obvinění útočil 27. listopadu v pražské ulici U Kanálky. Oběť zaparkovala v ulici tmavozelený Bentley, z něhož předtím na jiném místě vysadila ředitele Sazky Aleše Hušáka. V ulici si muž šel nakoupit do večerky. Útočník na něj čtyřikrát vystřelil, pětadvacetiletý muž na místě zemřel, pachatel utekl.

Pravděpodobný vzhled pachatele. Foto: Policie ČR

Sázková společnost vypsala na dopadení pachatele odměnu půl miliónu korun. Její zaměstnanec zřejmě doplatil na to, že vystupoval ze zeleného vozu Bentley. Podle MfD jsou taková auta v Česku jen tři.

Útočník se pokusil vraždit už 13. listopadu na Václavském náměstí. Po hádce nožem zranil cizince, aniž by si byl jistý, na koho vlastně útočí. Pobodaný muž skončil ve vážném stavu v nemocnici, útok ale přežil.

Reklama

Související témata:

Související články

Na pražských Vinohradech zastřelili člověka

Na pražských Vinohradech v ulici U Kanálky se v úterý večer střílelo. Jeden člověk zemřel. Pachateli se podařilo uniknout, zbraň nechal na místě. Novinky...

V Praze byl zastřelen řidič Sazky

Obětí úterní vraždy na pražských Vinohradech se stal profesionální řidič, který jezdil pro loterijní společnost Sazka. Právu to řekl důvěryhodný policejní...

Výběr článků

Načítám