Hlavní obsah

Při požáru domu zahynula v Brně mladá žena

– BRNO

Při požáru, který v noci na středu zachvátil rodinný dům v Blümlově ulici v Brně-Chrlicích, zemřela osmatřicetiletá žena, která se udusila zplodinami hoření. Těžká zranění utrpěl můž, který v domě také žil.

Článek

Na místě našli hasiči také dalšího obyvatele domu - dvaačtyřicetiletého muže s popáleninami, který byl záhy převezen do nemocnice. Příčina neštěstí není zatím známa, řekl mluvčí jihomoravských hasičů.

Požár byl hasičům ohlášen krátce po půlnoci. Při jejich příjezdu na místo z oken přízemního domu šlehaly plameny. U objektu našli popáleného muže, od něhož zjistili, že uvnitř zřejmě zůstala osmatřicetiletá obyvatelka domu.

Zásah byl náročný. Kvůli hustému dýmu museli hasiči používat dýchací přístroje. Obyvatelku domu našli bez známek života v přístavku ve dvoře. Pokusili se ji oživit, vše ale bylo marné.

"Zdravotní stav pacienta je natolik dobrý, že lze očekávat jeho brzké propuštění do domácího léčení," uvedla mluvčí nemocnice U svaté Anny Naďa Kuklínková ke stavu muže.

Požár obývacího pokoje a kuchyně dostali hasiči pod kontrolu hodinu po půlnoci. Škodu způsobenou požárem vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 300 000 korun. Po příčině neštěstí nyní pátrají hasiči spolu s policejními specialisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám