Hlavní obsah

Bezdomovci si zapálili oheň ve skladišti a uhořeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Muž a žena v sobotu večer zemřeli při požáru v Heršpické ulici v Brně. Hasiči vyjížděli původně k hořícímu skladu. Na místě zjistili, že v objektu se nacházeli patrně dva bezdomovci, kteří na místě uhořeli.

Článek

Při příjezdu hasičů hořel celý přízemní objekt o půdorysu zhruba pět krát čtyři metry a plameny šlehaly do výšky čtyř metrů. Část dřevěného stropu se zřítila. Hasiči proti plamenům nasadili čtyři vodní proudy. Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu po deváté hodině večerní. Po odstranění a rozebrání konstrukce dřevěného stropu hasiči uvnitř našli ohořelá těla dvou lidí a dvou zvířat, zřejmě psů.

:. Hasiči zjistili, že v objektu uhořeli dva bezdomovci.

Hořící, částečně zděný a částečně dřevěný objekt, který původně vznikl zřejmě jako skladiště a v posledních letech ho jako provizorní přístřeší využívali bezdomovci. Z objektu vynesli a ochladili dvě dvoukilogramové propanbutanové lahve. Totožnost obětí požáru dosud nebyla zjištěna.

Požářiště budou v neděli znovu zkoumat experti Hasičského záchranného sboru a Policie ČR. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností nedbalost uživatelů objektu při manipulaci s otevřeným ohněm.

V Brně jsou s bezdomovci stálé problémy

Plameny v Brně zahubily bezdomovce i loni ve vánočním čase. Na Štědrý den vyhořel činžovní dům v Krausově ulici. Bezdomovec spal v chodbě domu, která ohni sloužila jako komín a v několika okamžicích byla plná kouře a žáru. Mužova družka se přiotrávila spalinami.

V listopadu 2004 zemřel v Brně bezdomovec při požáru zahradní chatky v Králově Poli. Zřejmě usnul s cigaretou. O dva roky dříve v nedalekém Rousínově uhořel muž bez domova v zemljance, kde přečkával zimu. Osudným se mu stalo otevřené topeniště.

Ačkoliv Brno nabízí širokou síť útulen a azylových center pro bezdomovce, řada z nich i přes zimu žije venku a přebývá v provizorních přístřešcích. Právě průmyslové Štýřice jim nabízejí dost možných útulků, stejně jako zahrádkářské kolonie v různých částech města nebo nevyužívané areály a pozemky za brněnským hlavním nádražím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám