Hlavní obsah

Řidič vydal peníze pod pohrůžkou nože

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Neznámý mladík přisedl na parkovišti v Klatovech k řidiči osobního vozu a nabízel mu zboží. Pod pohrůžkou nože pak muže obral o devět tisíc korun. Čtyřiapadesátiletý řidič čekal v úterý ve voze u obchodního domu v Domažlické ulici na manželku.

Článek

Bylo pár minut po třinácté hodině, když si na místo spolujezdce přisedl asi pětadvacetiletý cizinec a začal mu nabízet různé zboží. Slovensky mluvící muž ukazoval nože, holící strojky a další věci, řidič ale neměl zájem. „Na odmítnutí reagoval tím, že je ve finanční nouzi a potřebuje tisíc korun na cestu domů,“ informovala mluvčí klatovské policie.

Když uviděl v ruce osloveného peněženku, změnil postoj. Z jedné z nabízených kazet vytáhl nůž a požadoval další peníze. „Řidič mu pod touto pohrůžkou vydal postupně devět tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Když se k vozu blížila manželka vydíraného, cizinec vystoupil a odešel směrem k obchodnímu domu. Policie v této souvislosti doporučuje řidičům, kteří zůstávají v autě na parkovištích, zamykat dveře zevnitř vozu, a při větší finanční hotovosti nosit peníze odděleně, na více místech. „Při nákupech na ulici rozhodně neukazujte prodávajícímu obsah své peněženky,“ varuje mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám