Hlavní obsah

Elitní policisté zdarma parkují v placených zónách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Někteří policisté z protikorupčního útvaru parkují se svými soukromými vozy zdarma v placených parkovacích zónách v centru hlavního města. Za sklo si dávají karty s označením "policie". Uvedla to v úterý TV Nova.

Foto: Archiv, Právo

Podle vyjádření Prahy 1 by vozy policistů měly správně být odtaženy. Ilustrační foto.

Článek

Podle policejního prezidia jde o jednoznačné pochybení. "Pokud si policista označí soukromé vozidlo nápisem 'policie' nebo nějakou podobnou parkovací kartou, tak se dopustil zjevně kázeňského pochybení," řekl mluvčí policejního prezidia Roman Skřepek.

Policisty, kteří neoprávněně parkují v centru Prahy, chce proto podle Novy v nejbližší době začít prošetřovat kontrolní oddělení policejního prezidia.

Podle televize stálo bez zaplacení v placené parkovací zóně soukromé auto šéfa odboru korupce Romana Soukupa. Ve voze byla vystavena právě karta s nápisem policie. Stejně podle Novy parkoval i David Malý z odboru závažné kriminality.

Radnice tvrdí, že policistům žádné výjimky nedala. "Je to v rozporu s čímkoli a tento vůz by měl být stejně tak odtažen jako vůz kteréhokoli jiného přestupce," řekl Nově místostarosta Prahy 1 Karel Koželuh (SNK-ED). Městská policie ale údajně zatím parkování svých kolegů toleruje a nezasahuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám