Hlavní obsah

Žena spadla z vyšehradských hradeb, přežila jen zázrakem

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zázrak. Tak mluví shodně záchranáři i policisté o případu, ke kterému vyráželi v noci na úterý. Čtyřiatřicetiletá žena z Frýdku-Místku přepadla na vyšehradských hradbách přes nízké zábradlí a zřítila se do 18 metrové hloubky.

Článek

K pádu z výšky šestipatrového domu došlo na hradbách obrácených do Nuselského údolí u ulice Přemyslovy. S mnohačetnými zlomeninami a ve velmi vážném stavu byla převezena na jednotku intenzivní péče Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) na Karlově náměstí.

Protože žena byla opilá, policie zatím neví, zda se jednalo o nešťastnou náhodu nebo sebevražedný pokus.

„Měla v sobě téměř dvě promile alkoholu. Přežila možná i proto, že její pád zbrzdila střecha dřevěné kůlny na úpatí hradeb,“ řekla Právu mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Na ženin pád policii a záchranáře upozornil náhodný chodec, který uslyšel výkřik a po něm jí nalezl zraněnou pod hradbami.

Prognóza do budoucna nejistá

Okolnosti pádu policie přesto podle policejní mluvčí intenzivně vyšetřuje. Žena však zatím není schopna výslechu, mimo jiné i proto, že je napojena na umělou plicní ventilaci.

„Utrpěla mnohočetné zlomeniny a její stav je velmi vážný, i když v současnosti stabilizovaný. Podle jejího ošetřujícího lékaře zatím není možno říci, jak se její zdravotní stav bude nadále vyvíjet. Říkat prognózy v tento okamžik není možné,“ sdělila Právu mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice Petry Pekařové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám