Hlavní obsah

Dlužníka si podali vymahači s policejním odznakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JANOVICE

Na pár minut zřejmě zapomněli, že mají dohlížet na dodržování zákonů. To když si prý pěkně zostra podali slovenského dělníka Petra, aby zaplatil dluh devět tisíc korun na nájemném v bytě domu Zdeňky Maierové v Janovicích nad Úhlavou. Řeč je od dvou policistech, které nyní vyšetřuje inspekce ministra vnitra pro podezření z trestného činu vydírání.

Článek

„Byly zahájeny úkony v trestním řízení. Bližší podrobnosti zatím nemůžeme sdělit. Vyšetřování je teprve na začátku,“ řekl Právu Vladimír Řepka z tiskového odboru Ministerstva vnitra.

Na vymahače v uniformách upozornila inspekci družka cizince. „Policisté mají lidi chránit a pomáhat jim, ne je mlátit. Proto jsem to udala,“ řekla Emilie Šiváková.

Podle ní policisté jejímu příteli sprostě nadávali, vyhrožovali a vrazili mu facku. „Tu noc po tom incidentu vůbec nepřijel domů. Schoval se u mé matky i se svojí sestrou. Řekla jsme mu, že to takhle nejde, aby se musel někde schovávat a oznámila jsem to. Přítel je Slovák, je tady v cizí zemi a nezdálo se mi to správné, jak se k němu chovali. Bylo to sprosté. K Čechovi by si to nedovolili,“ pokračovala žena.

Uvedla, že přítel nyní odjel na Slovensko kvůli vyřízení nějakých věcí na úřadech a tento týden se vrátí zpět do Janovic. K jeho dluhu uvedla, že nájem platil celý rok ale momentálně se dostal do finanční tísně. „Budeme tady dál žít, našli jsme si jiný podnájem. Nebojíme se,“ uzavřela Emilie Šiváková.

Policisté patří do rodiny

Majitelka domu, pro kterou policisté dluh vymáhali, to ale vidí jinak. „V bytě bydlel Slovák se svojí sestrou asi rok. Dlužili mi nájem za poslední dva měsíce. Proč se rozhodli neplatit, nevím. Mluvila jsem s nimi, jak to bude s tím dluhem. Nijak jsem na ně netlačila. Řekli mi, že to zaplatí, ale místo toho odjeli na Slovensko,“ uvedla Zdeňka Maierová.

Proč v případu figurují policisté vysvětlila tím, že jde o rodinné příslušníky. „Byli přítomní té rozmluvě o dluhu. Ale žádné brutální vymáhání nebylo. Je to moje rodina, nic takového bych ani ve svém domě nedopustila,“ prohlásila žena. O trestním oznámení zatím nic neví. „Nikdo se mě na nic neptal,“ sdělila.

Reklama

Výběr článků

Načítám