Hlavní obsah

Vyhrožovat Paroubkovi e-mailem podle soudu není trestné

PRAHA

Obvodní soud pro Prahu 4 v pondělí osvobodil Karla Šamonila, kterého obžaloba vinila, že letos v březnu posílal výhružné e-maily předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi. Při nahlížení do spisu měl také napadnout policistku. Podle soudu mužovo chování nedosáhlo takového stupně nebezpečnosti, aby šlo o trestný čin. Obvodní úřad se nyní bude zabývat tím, zda se Šamonil dopustil přestupku.

Článek

V textech desítek e-mailů, které expremiér dostal, ho pisatel vulgárně urážel a vyhrožoval mu násilím a smrtí. Šamonil připustil, že podobné zprávy Paroubkovi poslal. Tvrdil ale, že jeho první e-maily, v nichž se dožadoval schůzky se šéfem ČSSD, byly slušné. Ostře údajně reagoval až poté, kdy prý lidé z ČSSD začali vyhrožovat naopak jemu a celé jeho rodině. ČSSD se už dříve k jeho tvrzením odmítla vyjádřit.

Podle obžaloby Šamonil také hodil šálek čaje po policistce, která s ním byla v místnosti, když nahlížel do obžalovacího spisu. Netrefil se však a hrnek zanechal "díru ve zdi". Podle Šamonila policisté omezovali jeho osobní svobodu a napadení si vymysleli.

Podnět k prověření výhrůžek Paroubkovi policisté dostali 7. března včetně textů e-mailů. Okamžitě začali případ vyšetřovat a po několika dnech podezřelého odhalili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám