Hlavní obsah

Za brutální ubodání vlastní babičky dostal mladík 14 let

ČTK, Aleš Honus, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Za vraždu babičky stráví 18letý Matěj Juchelka z Ostravy 14 let ve vězení. Rozhodl o tom Krajský soud v Ostravě. Juchelka babičku brutálně ubodal 39 ranami nožem.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obviněný Matěj Juchelka u ostravského soudu.

Článek

Matěj Juchelka letos na jaře ubodal svou vlastní babičku, když ho přistihla, jak v jejím bytě hledal peníze.

Juchelka před soudem nevypovídal. "Soud postupoval spravedlivě. Trest ale mohl být o rok kratší," uvedla advokátka odsouzeného. Mladík si ponechal lhůtu na rozmyšlenou stejně jako státní zástupkyně. "Vražda byla opravdu drastická. I v tom, že se jednalo o vlastní babičku, se kterou měl obžalovaný normální rodinné vztahy," řekla.

Do bytu babičky Ludmily H., která žila sama v paneláku, se dostal pomocí duplikátu klíče v pozdních večerních hodinách, kdy důchodkyně již spala. Byt prohledával déle než hodinu a nakonec vstoupil i do ložnice, kde nedoslýchavá žena spala. Babička se však probudila, což bylo pro ní osudné. Mladík se v amoku na ni vrhl a začal ji bodat nožem.

"Nevím, co to do mne vjelo, ale dostal jsem strach, co si pomyslí. A tak jsem ji začal bodat nožem, který ležel na stole. Ona strašně křičela a já jsem byl úplně nepříčetný, chtěl jsem to ukončit, ať už je ticho a ať se netrápí, tak jsem pořád bodal dál,“ řekl Juchelka.

Když byla žena mrtvá, pokračoval v prohledávání bytu, ve kterém však nic nenašel. Poté se převlékl do tepláků a zakrvácené věci odhodil do popelnice. Druhý den se přiznal policii. Jeho matka, dcera zavražděné, se po tragédii zhroutila a skončila v péči psychiatrů. Ironií osudu je, že mladík je synem policisty.

Reklama

Související témata:

Související články

Vlastní babičku ubodal 39 ranami nožem

Kvůli neobyčejně brutální vraždě vlastní babičky stanul ve čtvrtek před ostravským krajským soudem Matěj Juchelka. Pětašedesátiletou ženu, která ho vyrušila...

Výběr článků

Načítám