Hlavní obsah

Policie rozbila kuplířský gang v Rozvadově

Právo, Jindra Pašková
PLZEŇ

Páteční razie v nočních klubech v Rozvadově na Tachovsku odhalila gang údajných kuplířů. Zásah proběhl souběžně také ve Stříbře a Praze, v místech bydliště prověřovaných osob. Právo o tom informovala mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Blanka Kosinová. V síti zásahové jednotky a západočeských policistů uvízlo deset lidí, z toho dvě ženy.

Článek

Nejstaršímu ze skupiny je 48 let, nejmladší je narozen v roce 1988. Z trestného činu kuplířství bylo obviněno osm osob, tři z nich budou vyšetřováni na svobodě. V případě dalších pěti rozhoduje o vzetí do vazby tachovský soud.

Zbývající dva zadržení byli po výslechu propuštěni. Skupina měla získávat prostitutky do nočních klubů Cohiba a Royal prostřednictvím inzerátů v novinách a na internetu. Většinou šlo o Češky, zaměstnávala ale i Slovenky a Ukrajinky.

Co budou dělat, ženy věděly

O tom, jakou budou vykonávat práci, ženy věděly. Mezi zadrženými jsou kromě Čechů dva cizinci, údajně občané bývalé Jugoslávie. Jedenáctý ze skupiny, jemuž má být sděleno obvinění ze stejného trestného činu, je v současné době ve vazbě v souvislosti s předchozí trestnou činností v rámci spisu Ares.

„Na akci jsme pracovali od letošního března,“ informovala mluvčí s tím, že nejde o policii neznámou skupinu. Stejné dva noční kluby totiž prověřovala zásahová jednotka už v březnu roku 2005 při akci s krycím názvem Ares. S touto skupinou se prolínají i někteří z právě zadržených.

Soudní jednání s tehdy obžalovanými, mezi nimiž je i jméno hlavního pachatele Igora Brdlíka, ještě neskončilo. Někteří zadržení i v souvislosti s Aresem se podle mluvčí prolínají dále do spisů Jidáš a také Pokr. Páteční razie na Rozvadovsku je třetí v pořadí od roku 2003. Majitelem zmiňovaných nočních podniků je společnost Kopretina zabývající se zahradnickými službami.

Reklama

Výběr článků

Načítám