Hlavní obsah

Nebezpeční lupiči z chomutovské banky jsou stále na útěku

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Bankovní lupiči, kteří v pátek navečer přepadli chomutovskou pobočku Raiffeisenbank, jsou stále na útěku. Přes intenzivní snahu, se policistům nedaří pachatele dopadnout. „Pátrání pokračuje,“ potvrdila v neděli Právu mluvčí chomutovské policie Marie Pivková. Množí se přitom spekulace, že lupiči jsou i s tučnou kořistí dávno za hranicemi.

Článek

Jestli se vyšetřování ubírá i tímto směrem Pivková nepotvrdila. „Verzí je několik,“ uvedla. Tři maskovaní lupiči zaútočili se zbraněmi na pobočku banky v centru Chomutova v pátek krátce po setmění.

Podle zdroje blízkého policii nahlásil přepadení na linku 112 klient, který měl ve stejný okamžik namířeno ke dveřím banky. „Lupiči ho odstrčili a vtrhli dovnitř. Muž se schoval za auto a zavolal na tísňovou linku,“ řekl zdroj Právu. Hlavně proto byli policisté gangsterům v patách hned poté, co s lupem a rukojmím z řad bankovní ochranky nasedli do dodávky a odjeli směrem na Křimov na hraniční přechod s Německem. Na případné pronásledování byli přitom dobře vybaveni.

„Pachatelé vhodili pod kola policejního auta dýmovnici a kovové ježky,“ uvedla Pivková. Došlo i na přestřelku, při které jeden z policistů utrpěl průstřel ramene a další zranění. „Pacient se podrobil operaci, v současné době není v ohrožení života,“ uvedl primář chirurgického oddělení chomutovské nemocnice Roman Pilař.

Utekli do lesa

V lese nedaleko hraničního přechodu Hora sv. Šebestiána lupiči dodávku odstavili a následně i zapálili. Propustili rukojmí a přestoupili do jiného vozu. Ihned po nich začali pátrat desítky policistů, vrtulník i psovodi.

„Loupež měli dobře připravenou,“ řekl Právu kriminalista Jaroslav Peleška. Raiffeisenbank vypsala za informace vedoucí k dopadení lupičů půlmilionovou odměnu. Zaměstnancům pobočky budeme nepříjemný zážitek kompenzovat. Nejspíš je pošleme na naše náklady do lázní. Předpokládám, že v pondělí pobočku otevřeme,“ uvedl o víkendu mluvčí banky Tomáš Kofroň

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám